Oude Steenstraat 32 4751 GT Oud Gastel
info@arborisicobewust.nl Neem contact met ons op!
Tel: 0165 - 518 262 Bel ons voor meer informatie
Neem contact op!
toggle menu
Oude Steenstraat 32 4751 GT Oud Gastel
info@arborisicobewust.nl Neem contact met ons op!
Tel: 0165 - 518 262 Bel ons voor meer informatie
Neem contact op!
toggle menu

Jan van Nijnatten - Veiligheidskundige

Veiligheidskundige die zijn kennis en kunde wil delen

Tot 2000 werkte ik in de haven en kwam daar in aanraking met arbeidsveiligheid. Daarna ging het snel met mijn interesse in veiligheid. Na bevelvoerder van de bedrijfsbrandweer werd ik bevelvoerder en oefencoördinator bij de plaatselijke brandweer.

Ik ontwikkelde me daarnaast tot BHV-instructeur, omdat ik het leuk vind om mijn kennis over te dragen. Ik verzorg opleidingen en BHV- en (ontruimings)oefeningen.

Tijdens die oefeningen kijk ik bij bedrijven in de keuken en zie dat er veel verbeterd kan worden. Daarom ben ik mijn eigen bedrijf Arborisicobewust gestart en heb ik de opleiding MVK (Middelbare Veiligheidskunde) gevolgd.

Verschil maken
Maar ik ontdekte dat arbeidsveiligheid start met het mandaat van de directie en dus startte ik met de studie HVK (Hogere Veiligheidskunde). Dit jaar studeer af en kan ik als veiligheidskundige arbeidsveiligheid integreren in het ondernemingsbeleid. Alleen op die manier kan ik echt het verschil maken.

Van paperworld naar the real world

Ik heb een hekel aan onveilige jobs. De risico’s die mensen lopen? Er zijn 200.000 bedrijfsongevallen per jaar, waarbij 60 doden vallen! Deze mensen komen allemaal uit een gezin…
Het is belangrijk dat the paperworld (documentatie) goed geregeld is. Maar wat is die waard als er in de praktijk (the real world) toch onveilig gewerkt wordt? Met het VeiligWerkProgramma <link Pagina RI&E> zorg ik ervoor dat iedereen ’s avonds weer veilig en gezond huiswaarts keert.

In productie- en bouwbedrijven staat vaak het klantbelang voorop, wat niet altijd optimaal samengaat met veiligheid. Maar arboveiligheid rendeert wel! Elke euro die u investeert, betaalt zich dubbel terug (bron: www.rie.nl). Want het werkt veel prettiger in een schone en veilige omgeving, waarbij je leidinggevende aandacht heeft voor jouw gezondheid en veiligheid. Die sfeer is belangrijk. Er ontstaat een efficiëntere productie, er vinden minder ongevallen plaats en u weet dat uw medewerkers veilig werken.

Dat is een zorg minder.

Jan van NijnattenVeiligheidskundige, Arborisicobewust

Jan = kennis & kunde

  • 20 jaar ervaring
  • Oprecht geïnteresseerd
  • Betrouwbaar
  • Nauwgezet
  • Pragmatisch

Wilt u vrijblijvend kennismaken? Dat levert u gegarandeerd al veel veilige tips op.