Oude Steenstraat 32 4751 GT Oud Gastel
info@arborisicobewust.nl Neem contact met ons op!
Tel: 0165 - 518 262 Bel ons voor meer informatie
Neem contact op!
toggle menu
Oude Steenstraat 32 4751 GT Oud Gastel
info@arborisicobewust.nl Neem contact met ons op!
Tel: 0165 - 518 262 Bel ons voor meer informatie
Neem contact op!
toggle menu

Risico-Inventarisatie & -Evaluatie

Direct meer weten? Neem contact op met Jan

Jan van Nijnatten Hoger Veiligheidskundige

Risico-Inventarisatie & -Evaluatie

Door vakkundig advies bespaart u geld met de RI&E

Staat de verplichte Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E) ook op uw to-dolijst? Het is niet alleen prettig als die geregeld is, maar u kunt er ook bedrijfsongevallen mee voorkomen. En wist u dat u met een goed advies de investering dubbel terugverdient?

Risico-Inventarisatie & -Evaluatie om veilig te werken

In alle hectiek van een productie- en bouwbedrijf ontbreekt het vaak aan tijd om beleid te maken voor veilig werken. Maar ondertussen voelt u wel de angst voor ongelukken en drukt de verantwoordelijkheid van zorgen voor uw werknemers en bedrijfscontinuïteit op uw schouders.

Wat doet een bedrijfsongeval met de andere medewerkers, met de goede naam van uw bedrijf, de bedrijfsresultaten, bij de arbeidsinspectie en niet te vergeten: met u persoonlijk?

Met een Risico-Inventarisatie & -Evaluatie en plan van aanpak voldoet u aan de wet, maar zijn onaanvaardbare risico’s niet afgewend.

Waarom is de RI&E een mooie kans?

Een goede vakman kan niet zonder veiligheid. U kunt de RI&E ook als mogelijkheid zien om de arbeidsveiligheid te vergroten. Daarmee uit u de waardering naar uw medewerkers, onderstreept u de professionaliteit van het bedrijf en verbeteren de bedrijfsresultaten.
De Risico-Inventarisatie & -Evaluatie is dus een mooie kans om uw bedrijf verder te ontwikkelen.

De voordelen van veilig werken zijn:

🗸 Minder ziekteverzuim
🗸 Hogere medewerkerstevredenheid
🗸 Toename productiviteit
🗸 Verbetering bedrijfscontinuïteit
🗸 € 1,- investering = € 2,- kostenbesparing

(Bron: www.rie.nl )

De RI&E is gemiddeld in 2,5 dag al geregeld.

Hoe kost de RI&E u weinig tijd?

Als veiligheidskundige heb ik veel kennis van en ervaring met de RI&E en adviseer ik de productiebranche en bouw bij arbeidsveiligheid.

 

Werkwijze

Ik doe vooraf onderzoek naar uw bedrijfstak en richt me op de problemen die u ervaart. Vervolgens bezoek ik uw bedrijf 2 à 3 dagen en leren uw werknemers al veel over arbeidsveiligheid.

 

RI&E-dossier

Hierna maak ik het RI&E-dossier op, schrijf een plan van aanpak (pva) en benoem waar verdiepend onderzoek noodzakelijk is. Indien nodig, kan ik uw bedrijf ook begeleiden naar een VCA-certificering.

Omdat een pva vaak meerdere kantjes beslaat, komen veel bedrijven niet tot uitvoering van de plannen en kost de RI&E u bijna alleen maar geld.

Daarom ga ik verder.
Stappenplan
U krijgt een overzichtelijk stappenplan in de vorm van een ‘road map’. Hiermee kunt u uw medewerkers op een eenvoudige en begrijpelijke manier instrueren, zodat u SAMEN de arbeidsveiligheid continu verbetert. Als u het stappenplan ophangt in het bedrijf, ziet elke werknemer welke stappen zijn afgerond en welke nog komen.
Dat werkt voor iedereen prettig!

Adviseur voor implementatie verbeterplannen

Door de hectiek van de dag kan implementatie van het VeiligWerkProgramma lastig zijn. Als veiligheidskundige adviseer en help ik u bij de vervolgstappen.

Wilt u graag een externe deskundige die de uitvoering van het VeiligWerkProgramma monitort? Kijk dan bij Coaching 

Heeft u liever een interne deskundige? Leest u dan verder bij Opleiding.

Heeft u een RI&E nodig? Maak dan een afspraak voor de gratis VeiligWerkSessie.

Onze Risico Inventarisatie & Evaluatie en het bijbehorende plan van aanpak waren verouderd en we wilden deze in orde laten maken. Arborisicobewust heeft dit voor ons gedaan. We kunnen kort zijn over de wijze van werken: deskundig, professioneel en betrokken. We zijn uiterst tevreden over het eindresultaat. De implementatie is keurig verzorgd.
Rini RockxDirecteur - Sweere